Veerkracht

Dit is mijn verhaal

Wat is het jouwe?

‘Werken en leven vanuit veerkracht en overvloed, ongeacht de omstandig­heden

Je kunt meer dan je denkt

Ik zie het programma De Leider in Jou! als een ontdekkingstocht, waarin je jouw leiderschapsprofiel ontdekt en ten volle gaat benutten. Een programma waarin je nieuwsgierigheid gewekt wordt voor nog onbekende mogelijkheden.  Waarin je leert dat inclusief zijn betekent dat je jezelf inclusief mag maken met alles wat bij je hoort, je sterke kanten, je twijfels en je uitdagingen. Je bent al genoeg, je doet ertoe. Die erkenning is goud waard.

Soms komt er iets op je pad waar je niet om hebt gevraagd. Of dat nou je familiesituatie, werksituatie of persoonlijke omstandigheden zijn, ze zijn van invloed op jou en op jouw ontwikkeling. We krijgen allemaal ons deel aan vreugde en verdriet. Het is de manier waarop je met jouw deel omgaat dat bepalend is voor het kunnen leven vanuit veerkracht en overvloed.

Kansen zien

Mijn verhaal gaat over pech en hoe ik mij vanuit veerkracht heb ingezet om pech om te buigen naar kansen zien. Ik ben geboren met een mank been en een bijzonder slechte rug. Lopen ging lastiger dan bij anderen en uiteraard baalde ik enorm dat ik bij sportspelletjes regelmatig werd overtroefd door leeftijdgenootjes. Toen wist ik nog niet dat er jaren later een batterij aan operaties zou volgen met als apotheose een partiële dwarslaesie. Ik heb in 2019 opnieuw moeten leren lopen en met succes.

Omarm je mogelijkheden

Hoe ga je daarmee om en wat is de reactie op deze pech? Het begint ermee dat ik mijzelf nooit als een uitzondering heb gezien. Ik was simpelweg één van mijn vriendjes en vriendinnetjes en deed mee met alles wat kinderen zoal doen. Mijn ouders leerden mij: iedereen heeft kansen, leer kijken naar wat je wel kan en geniet daarvan.

Hier is de kiem gelegd voor mijn visie dat er voor iedereen kansen liggen. Dat iedereen kan meedoen. Dat iedereen intrinsieke kracht heeft, maar zichzelf wel moet toestaan om die te ontdekken en ontplooien. Mijn levensmotto is geworden: ‘Kijk wat er allemaal al wel is en wat je met die mogelijkheden kunt bereiken!’. Dat is meer dan je denkt. En soms heb je iemand nodig die je leert zien wat er allemaal al wel is en je stimuleert die kansen te pakken. Daar heb ik vijfentwintig jaar geleden mijn werk van gemaakt.

Verandering stimuleren

Mijn werk gaat over veerkracht en overvloed ongeacht de omstandigheden, over inclusief zijn en ertoe doen. Ik gun iedereen die innerlijke kracht, dat leiderschap voor jezelf, te ontdekken. Door mijn handicap en de reacties daarop uit de omgeving, heb ik geleerd om hard te werken en nooit op te geven. Om steeds oog te hebben voor groei en ontwikkeling.

Tijdens mijn studies, trainingen, opleidingen en werkervaring in binnen- en buitenland kwam ik erachter dat ook mijn eigen ervaring bijzonder waardevol is voor anderen. Dat neem ik mee in mijn werk. Ik ben een verbinder en heb een feilloos fingerspitzengefühl voor onderlinge stromen. Voor wat niet gezegd is, maar wel gezegd moet worden. Dat haal ik naar boven. Daarmee stimuleer ik ontwikkeling en verandering. Zien waar je vandaan komt en beseffen wat de plek is waar je wilt zijn. Dat is het ware persoonlijk leiderschap.

Leiderschap is meer

Met mijn programma’s laat ik je ervaren hoe jij je kansen kunt verzilveren. Hoe je vanuit veerkracht jouw situatie kan ombuigen naar een succesvol leven, waarin jij aan het roer staat en jezelf inclusief maakt. Hoe je je werkplek optimaliseert door je krachten in te zetten en twijfels en uitdagingen om leert buigen naar kansen. Hoe jij eruit haalt wat er in zit. Hoe jij jouw leiderschap optimaal benut.

In beweging blijven

Ik ben ervan overtuigd dat het beste al in jou zit, maar dat het vooral belangrijk is te ervaren hoe je dat voor jezelf het beste kunt ontwikkelen en positief inzetten. De Leider in Jou! is er voor iedereen. Voor wie wil groeien en verbinden. Voor wie al lekker op weg is en zijn ongekende mogelijkheden wil onderzoeken. Voor degene die voor zichzelf en anderen het beste wenst. En voor degene die af wil van oude belemmerende patronen en zichzelf inclusief wil maken. Kortom, voor iedereen die in beweging wil blijven!

Waar sta jij voor?

Dit is mijn verhaal. Ik maakte de keuze om inclusief te zijn, om honderd procent mee te doen, om er alles uit te halen wat erin zit. Met letterlijk vallen en opstaan ben ik uit mijn rolstoel gestapt en weer gaan lopen. In beweging blijven. Dat is waar ik voor sta. Letterlijk en figuurlijk. Wat is het voor jou? Ontdek dat met De Leider in Jou!

Wil je de leider in jou vinden? In jouw medewerkers?

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van het programma De Leider in Jou!

‘Je krijgt niet wat je vraagt,
je krijgt wat je nodig hebt.’

Angelien Landstra