Balans in je dag!

Nog even volhouden! Het voorjaar zit in de lucht, terrassen mogen binnenkort mondjesmaat open, de avondklok gaat eraf en elke dag vergroten we met elkaar de groepsimmuniteit met meer vaccinaties. Maar we zijn ook een beetje ‘me(n)taal moe’. Het thuiswerken heeft geleid tot langere werkdagen, meer e-mails en vergaderingen, en het vervagen van de grenzen tussen werk en privé.

Om je balans terug te brengen in de dag is de lunchpauze een ‘must have’. Op welke trede van de carrière ladder je ook staat, je moet je lunchpauze koste wat kost beschermen zeker als je volledig thuiswerkt zonder huisgenoten om je heen. Voor iedereen is pauze essentieel om even afstand te kunnen nemen en weer op te laden.

Als je manager van een team bent kun je een goed voorbeeld geven door simpelweg in jullie team chat je lunchpauze te melden. Én dat je tijdens de lunch niet op je telefoon of beeldscherm kijkt. Laat in diezelfde chat ook even weten dat je terug bent 😊. Manager of niet, door te kiezen voor gezonde balans in de dag geef je anderen het voorbeeld om dat ook te doen. Pak je ‘ommetje’ en neem even afstand van waar je mee bezig was.

Go slow to go fast

Lunchpauze is meer dan een broodje eten

Het belangrijkste is niet de lunch of het ommetje zelf, het is het laten zien dat het oké is om een pauze te nemen waardoor je je energie in balans brengt. Je kunt de tijd gebruiken om met een vriend(in) bij te praten, even weg te zijn van je bureau, of gewoon even helemaal tot rust te komen. Het klinkt misschien overdreven simplistisch, maar als je de lunch laat schieten, raak je gemakkelijk opgebrand.

Tegenover elke inspanning moet ontspanning staan. Dat is de manier om je work-life balans op orde te brengen en ook nog energie over te houden om ’s avonds te sporten of als het straks weer mag met vrienden een terrasje te pikken. Nog even volhouden en denk erom, laat de teugels af en toe even vieren. Go slow to go fast!

Meer leren over effectiviteit en persoonlijk leiderschap? Kijk op: De Leider in Jou!